GY.I.K.

Hogy lehet Mesekerámiát rendelni?

Árakról, méretekről tájékozódj a Katalógusban. Ha már tudod mit szeretnél, írj e-mailt, vagy üzenj a Facebook oldalnak.
Ha szeretnél, a Facebookon, az előrendelési albumban is tudsz foglalni, ITT>>
Ez annyit jelent, hogy amikor készen van valami, jelzem Neked, és ha szeretnéd, megvásárolhatod.
Az aktuális készletet a webshopban találod: www.mesekeramia.meska.hu
Ha nem találod, akkor pillanatnyilag nincs készleten lévő Mesekerámia.
Ha az első között (tehát közvetlenül a törzsvásárlók után) szeretnél értesülni aról, hogy bekerül valami a webshopba, akkor itt kérj értesítőt: http://mesekeramia.hu/29-mesehirado

Az év első 3 hónapja a háttérmunkákról, tervezésről, pihenésről szól, ebben az időszakban biztosan nem tudsz vásárolni, illetve azoknak, akik már rendeltek tőlem minden esetben elővásárlási joguk van, így ha "új" vagy kérem és köszönöm a megérésedet és a türelmedet.:)

Utcanévtáblát szeretnék készíttetni, vállalod?

Az egyedi tervezésnek, vázaltkészítésnek nincs felára, bizalmi alapon működik, viszont csak akkor tudok megbízni benned, ha korábban már rendeltél Mesekerámiát.
Ez a lehetőség tehát csak a már meglévő megrendelőké.

A kültéri kerámiák mind fagyállóak?

Igen, télen színesítik igazán a kerteket. Speciális alapanyag és technológia használata mellett merem ezt garantálni. Azt viszont ne hagyd, hogy a víz megálljon benne: a fagyott víz térfogata megnő, és szétnyomja az edényt, ez sajnos fizika.

Nem jön le a minta?

1200 fokon égetem rá, úgyhogy nem jön le. Ennél melegebb Nálad sem lesz.

Be lehet tenni a mikróba, mosogatógépbe?

Természetesen, mikrózhatóak a kerámiák, nem lesz semmi bajuk, hajszálrepedések sem lesznek, évek után sem, a minta sem kopik le, ez nem hőmatrica.

“Általában a kerámiák...”

Nem általában, nem kerámiák. Ezek félporcelánok, ami sokkal magasabb műszaki minőséget jelent. Ld. fent. Nem vagyok porcelános, pont úgy dolgozom, mint egy fazekas - vagyis máz alá festek és kétszer égetek- csak más alapanyagokat és a szokásosnál jóval magasabb hőfokra viszek fel. Ettől lesz minden tárgy fagyálló és repedésmentes.

Mennyire érzékenyek ezek a kerámiák?

Ezek is törékenyek, óvni kell őket az erős mechanikai sérüléstől. Ne essenek le és lehetőleg rájuk se essen semmi, mert ha a máz lepattan, nem javítható. A tömörre égetés miatt egyébként mechanikai szempontból is ellenállóbbnak mondanám, mint a hagyományos kerámiákat.

A kerti kerámiákat mindig stabilizáld:

- a gombákat, virágokat szúrd be a földbe
- az üreges figurákat, állatokat, kerámia manókat ültesd rá egy botra, amit előzőleg a földbe szúrtál súlytól, talajszerkezettől függően, de legalább 20 cm-re
- a mesefákon, manóházakon alul szokott lenni egy luk, ezen átfér egy sátorvas, ezeket is szúrd le, így a sziklakertben is megáll, háziállat sem borítja fel könnyen
- az ablakokat akaszthatod a fa kérgére damillal, a damilt időnként ellenőrizd és ha szükséges cseréld. (2-3 év) Ha kőre esik szinte biztosan eltörik, ha fűbe, földre, akkor jellemzően semmi gond. Ha bizonytalan vagy, vagy olyan helyre akasztod, ahol alatta kő van, használj drótot, akár körbe a törzsön. Ezt a fa törzse pár év alatt teljesen benőheti. De kérlek semmiképpen ne verj szöget a tündérfába!

Mennyibe kerül a szállítás?

A Mesekerámiákat az MPL szállítja, a csomagolás mindig nagyon alapos.
A díjszabásról a Vaterafutár oldalán tudsz tájékozódni, általánosságban elmondható, hogy a feladás díja függ a a csomag méretétől, súlyától, értékétől és annak biztosításától, törékenységtől, a kézbesítés helyétől, ezért előre nem tudom pontosan megmondani, de lehetőséged van kiválasztani a számodra megfelelőt, átlagosan 1000-3000 Ft szokott lenni. 

A személyes átvétel a műhelyben, előre egyeztett időpontban díjtalan.

És ha élőben mégsem tetszik?

Természetesen csak akkor tartsd meg, ha tetszik! Ha nem, juttasd vissza nekem egyben a saját költségeden (személyesen, vagy törékeny postai csomagként) és visszafizetem az árát, ez nálam sokkal inkább hiúsági, mint gazdasági kérdés. Ráadásul könnyen vállalhatom ezt a garanciát úgy, hogy még nem fordult elő, hogy valaki élni akart vele.

Nem találtam meg amit kerestem

Írj e-mailt a dudas.mese@gmail.com e-mail címre, vagy üzenj a Facebook oldalnak ha látok benne fantáziát, biztosan meg fogom próbálni előbb-utóbb.:)