GY.I.K.

Hogy lehet Mesekerámiát rendelni?

Elsősorban az előrendelési albumban tudsz foglalni, ITT>>
Ez annyit jelent, hogy amikor készen van valami, jelzem Neked, és ha szeretnéd, megvásárolhatod.
Az aktuális készletet a webshopban találod: www.mesekeramia.meska.hu
Ha az első között (tehát közvetlenül a törzsvásárlók után) szeretnél értesülni az újdonságokról, akkor itt kérj meg, és megírom: http://mesekeramia.hu/29-mesehirado

Az év első 3 hónapja a háttérmunkákról, tervezésről, pihenésről szól, ebben az időszakban nem tudsz vásárolni.

Az év első 3 hónapja a háttérmunkákról, tervezésről szól, előrendeléseket lehet leadni.

Utcanévtáblát szeretnék készíttetni, vállalod?

Az egyedi tervezésnek, vázaltkészítésnek nincs felára, bizalmi alapon működik, viszont csak akkor tudok megbízni benned, ha korábban már rendeltél Mesekerámiát.
Ellenkező esetben a tervezésnek és a vázlatkészítésnek 6000 Ft-os díja van, ami megrendelés esetén az árba beleszámít, tehát nem növeli meg azt. Viszont ha a megrendelő a tervezést követően nem rendel, akkor ez az összeg az egyeztetéssel, vázlatkészítéssel töltött időt fedezi, de a terv szerzői jogáról való lemondást nem! Az általam (ingyen...) készített terve(ke)t mással elkészíttetni egyértelműen jogsértő.

A kültéri kerámiák mind fagyállóak?

Igen, télen színesítik igazán a kerteket. Speciális alapanyag és technológia használata mellett merem ezt garantálni. Azt viszont ne hagyd, hogy a víz megálljon benne: a fagyott víz térfogata megnő, és szétnyomja az edényt, ez sajnos fizika.

Nem jön le a minta?

1200 fokon égetem rá, úgyhogy nem jön le. Ennél melegebb Nálad sem lesz.

Be lehet tenni a mikróba, mosogatógépbe?

Természetesen, mikrózhatóak a kerámiák, nem lesz semmi bajuk, hajszálrepedések sem lesznek, évek után sem, a minta sem kopik le, ez nem hőmatrica.

“Általában a kerámiák...”

Nem általában, nem kerámiák. Ezek félporcelánok, ami sokkal magasabb műszaki minőséget jelent. Ld. fent. Nem vagyok porcelános, pont úgy dolgozom, mint egy fazekas - vagyis máz alá festek és kétszer égetek- csak más alapanyagokat és a szokásosnál jóval magasabb hőfokra viszek fel. Ettől lesz minden tárgy fagyálló és repedésmentes.

Mennyire érzékenyek ezek a kerámiák?

Ezek is törékenyek, óvni kell őket az erős mechanikai sérüléstől. Ne essenek le és lehetőleg rájuk se essen semmi, mert ha a máz lepattan, nem javítható. A tömörre égetés miatt egyébként mechanikai szempontból is ellenállóbbnak mondanám, mint a hagyományos kerámiákat.

A kerti kerámiákat mindig stabilizáld:

- a gombákat, virágokat szúrd be a földbe
- az üreges figurákat, állatokat, kerámia manókat ültesd rá egy botra, amit előzőleg a földbe szúrtál súlytól, talajszerkezettől függően, de legalább 20 cm-re
- a mesefákon, manóházakon alul szokott lenni egy luk, ezen átfér egy sátorvas, ezeket is szúrd le, így a sziklakertben is megáll, háziállat sem borítja fel könnyen
- az ablakokat akaszthatod a fa kérgére damillal, a damilt időnként ellenőrizd és ha szükséges cseréld. (2-3 év) Ha kőre esik szinte biztosan eltörik, ha fűbe, földre, akkor jellemzően semmi gond. Ha bizonytalan vagy, vagy olyan helyre akasztod, ahol alatta kő van, használj drótot, akár körbe a törzsön. Ezt a fa törzse pár év alatt teljesen benőheti. De kérlek semmiképpen ne verj szöget a tündérfába!

Mennyibe kerül a szállítás?

A Mesekerámiákat az MPL szállítja, a csomagolás mindig nagyon alapos.
A díjszabásról a Vaterafutár oldalán tudsz tájékozódni, általánosságban elmondható, hogy a feladás díja függ a a csomag méretétől, súlyától, értékétől és annak biztosításától, törékenységtől, a kézbesítés helyétől, ezért előre nem tudom pontosan megmondani, de lehetőséged van kiválasztani a számodra megfelelőt, átlagosan 1000-1200 Ft szokott lenni. 

A személyes átvétel Budapest mellett Ecseren, előre egyeztett időpontban díjtalan.

És ha élőben mégsem tetszik?

Természetesen csak akkor tartsd meg, ha tetszik! Ha nem, juttasd vissza nekem egyben a saját költségeden (személyesen, vagy törékeny postai csomagként) és visszafizetem az árát, ez nálam sokkal inkább hiúsági, mint gazdasági kérdés. Ráadásul könnyen vállalhatom ezt a garanciát úgy, hogy még nem fordult elő, hogy valaki élni akart vele.

Nem találtam meg amit kerestem

Írj e-mailt a dudas.mese@gmail.com e-mail címre, vagy üzenj a Facebook oldalnak


Az 1999. évi LXXVI ún. szerzői jogi törvény értelmében a weboldal teljes tartalma - az alkotások, az alkotásokról készült fotók és egyéb szövegek- szerzői jogvédelem alatt állnak, a tartalmak bármilyen formában történő másolása és utánközlése csak a szerző engedélyével lehetséges.

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK - SZERZŐI JOG - ADATVÉDELEM